Binnen de app Sportdrempelvrij kunnen mensen met een beperking met elkaar informatie uitwisselen over de toegankelijkheid, bereikbaarheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties. Je doet dat door de accommodatie voor die verschillende aspecten een cijfer van 1 tot 10 te geven. Hoe hoger de cijfers, hoe makkelijker de accommodatie toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Wat kan beter?

‘Kan ik er komen? Is de looproute naar de sportaccommodatie goed begaanbaar?’ Het is slechts één voorbeeld van alle vragen die in de app aan bod komen. Behalve het cijfer kun je ook aangeven wat bij deze accommodatie al goed gaat en wat er beter kan. Per plaats kun je ook de scores van accommodaties bij jou in de buurt bekijken.

Bruikbaar met beperking

De afgelopen tijd werd de app Sportdrempelvrij al uitgebreid getest in Zwembad Dijnselburg in Zeist. Onder andere Jos Sprenkels van het gehandicaptenplatform van de gemeente Zeist gebruikte de app. Jos is visueel beperkt. "Met deze app kan iedereen testen of de accommodatie met hun specifieke beperking bruikbaar is. Mensen met een visuele beperking, motorische beperking of een chronische ziekte houden met andere dingen rekening”, vertelde hij aan RTV Utrecht.

Week van de Toegankelijkheid

De ingebruikname van de app Sportdrempelvrij valt midden in de Week van de Toegankelijkheid. Tijdens deze week is er onder het motto ‘Welkom bij de club’ veel aandacht voor de toegankelijkheid van sportverenigingen op alle fronten. Dat gaat dus niet alleen over fysieke toegankelijkheid, maar ook over activiteiten waaraan iedereen mee kan doen en over informatie die voor iedereen toegankelijk is.

App downloaden

Wil je de app Sportdrempelvrij downloaden? Kijk dan hier voor de versie in Apple of hier voor de versie in Android.

Bronnen: Sportdrempelvrij, RTV Utrecht en Week van de Toegankelijkheid

Foto: Shutterstock

  • Datum: 07-10-2015
#Apps #Accommodaties

Lees ook