Smakelijk sportief: omelet met groenten en volkorenbrood

Ingrediënten

200 gram Italiaanse roerbakgroenten
2 eieren
Peper en zeezout naar smaak
3 sneetjes bruin brood (of twee dikke plakken zelfgesneden boerenbrood à 50 gram)

Bereidingswijze

  • Verhit de wok zonder vetstof.
  • Bak de Italiaanse roerbakgroenten circa 3 minuten, intussen regelmatig omschudden.
  • Breek de eieren in een kom en voeg peper en zeezout naar smaak toe.
  • Klop de eieren kort los.
  • Voeg de eieren bij de groenten en schud de pan even flink heen en weer.
  • Zet het vuur laag.
  • Schraap nu met een spatel het ei-groentemengsel naar één kant van de wok en vouw de stollende omelet om.
  • Draai de omelet met de spatel nog even op de andere zijde en laat hem even garen.
  • Serveer de volkoren boterhammen met het ei-groentemengsel.

Bereidingstijd

10 minuten

Voedingswaarde

Energie: 391 kilocalorieën
Eiwit: 24 gram
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 46 gram
Voedingsvezels: 10 gram

Kookweetje

Let op dat de omelet niet te gaar wordt, gelijk na stolling is de omelet goed. Neem ook eens ongesneden volkorenbrood. Je kunt hier zelf dikkere plakken van snijden, heerlijk bij dit gerecht!

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

Publicatiedatum: 28-09-2015