Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

50 gram mie
10 ml olijfolie
120 gram kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
200 gram Chinese roerbakgroenten
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap manis
250 ml gezeefde tomaten uit pak
125 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
  • Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
  • Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
  • Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de gaargekookte mie toe.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 548 kilocalorieën
Eiwit: 40 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 66 gram
Voedingsvezels: 3 gram

Kookweetje

Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 21-09-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd #Lunch

Lees ook