Smakelijk sportief: Chinese kip en tomatensoep

Ingrediënten

50 gram mie
10 ml olijfolie
120 gram kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
200 gram Chinese roerbakgroenten
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap manis
250 ml gezeefde tomaten uit pak
125 ml water

Bereidingswijze

  • Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in de wok.
  • Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
  • Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
  • Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
  • Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de gaargekookte mie toe.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 548 kilocalorieën
Eiwit: 40 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 66 gram
Voedingsvezels: 3 gram

Kookweetje

Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

Publicatiedatum: 21-09-2015