Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het eerste weekend van oktober (3 en 4 oktober) staat volop in het teken van wetenschap en technologie. Op meer dan 200 plekken in heel Nederland openen bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeksinstellingen en musea exclusief hun deuren die normaal gesloten blijven. Nieuwsgierige mensen van jong tot oud krijgen zo een uniek kijkje in de wereld van wetenschap en technologie.

Achter de schermen

Als sportfan is het leuk om aanstaande zaterdag te gaan kijken bij InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven. Topzwemmers, zwemcoaches en wetenschappers ontwikkelen hier innovatieve trainingsfaciliteiten. De Nederlandse topzwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo testen en perfectioneren in het zwembad trainingsmethoden en nieuwe producten die hun zwemprestaties verbeteren en fracties van seconden tijdwinst opleveren. Misschien wel net die tijd die straks op de Olympische Spelen in Rio het verschil maakt tussen goud en zilver.

Rondleidingen

De rondleidingen in InnoSportLab De Tongelreep staan zaterdag om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur op het programma. Je mag dan backstage bij het zwemlab kijken. Aanmelden is gratis en kan via communicatie@innosport.nl. Wees er wel snel bij, want de eerste rondes zitten al vol. Vanaf 13.00 uur is er nog wel plek. 

Weekend van de Wetenschap

Wil je meer weten over alles wat er tijdens het Weekend van de Wetenschap te doen is? Kijk dan op www.hetweekendvandewetenschap.nl.

Foto: Peter van Aalst

  • Datum: 30-09-2015

Lees ook