Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het project Join the Club van de Esther Vergeer Foundation laat kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier ontdekken of ze het leuk vinden om lid te worden van een sportvereniging. Je kon daar eerder al meer over lezen op Sport.nl. Dat doet Join the Club onder andere door gave Open Dagen te organiseren.

Clinics

Volgende week zondag, 20 september, is er zo’n Open Dag bij TV Rapiditas in Nijmegen. “Alle kinderen van 6 tot 18 jaar met een lichamelijke beperking zijn van harte welkom om te leren tennissen”, vertelt Marie-Louise Lemmen van de Esther Vergeer Foundation. “Er zijn clinics waarbij Esther zelf ook aanwezig is en je hoeft geen tennisspullen mee te nemen. Alles wat je nodig hebt is er al.”

Ondersteuning

“We sluiten af met een gezamenlijke lunch, waarbij ouders en kinderen de vereniging nog beter leren kennen en ook kunnen aangeven waarbij wij hen kunnen ondersteunen”, vervolgt Marie-Louise. “Dat kan financiële ondersteuning zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een regeling, of hulp bij het vervoer. En soms is er ook helemaal geen ondersteuning nodig.”

Tosti en tennis

Misschien vind je het bij de club zelfs wel zo leuk dat je lid wilt worden. Dat kan! “Het is onze droom dat kinderen op woensdagmiddag tegen hun ouders zeggen: ‘Je hoeft je niet druk om mij te maken, ik eet wel een tosti op de tennisclub en ga daarna lekker tennissen met een vriendje of vriendinnetje’”, vertelt Marie-Louise. “Esther heeft zelf ervaren hoe waardevol sport kan zijn als je in een rolstoel terechtkomt. Van sport word je meer zelfstandig en zelfredzaam. De nadruk ligt bij Join the Club dan ook op wat kinderen nog wel kunnen, niet op wat ze niet meer kunnen.”

Uitproberen

Twijfel je nog of je tennis leuk vindt of vraag je je af of tennis met jouw lichamelijke beperking wel een geschikte sport is? “Kom het dan gewoon eens uitproberen”, zegt Marie-Louise. “Ook als je niet in een rolstoel zit, maar bijvoorbeeld moeilijk loopt of een spasme hebt, ben je van harte welkom. En het leuke van tennis is dat het ook een heel geschikte sport is om samen met een valide persoon te doen. Je kunt het dus ook samen met een vriendje of vriendinnetje of met je broertje, zusje, vader of moeder doen.”

Leuk

Eerder dit jaar was er al een Open Dag van Join the Club bij tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn. Ben je benieuwd hoe leuk dat was? Bekijk dan de video hieronder.

Doe je mee?

Kom je naar de Open Dag in Nijmegen? Stuur dan een mailtje naar info@esthervergeerfoundation.nl om je aan te melden.

  • Datum: 11-09-2015
#Aangepastsporten #Evenementen #Tennis

Lees ook