Helft sporters gebruikt hoofdtelefoon

Sporten met een maatje motiveert. Doordat je samen kunt kletsen tijdens het fitnessen, lijkt de training veel minder lang te duren. En als je samen aan het hardlopen bent, sleep je elkaar door de laatste zware meters heen. Maar soms lukt het ook weleens niet om samen te sporten. En dan is een hoofdtelefoon een goed alternatief.

Plezier beleven

Dat blijkt uit onderzoek van audiospecialist Sennheiser, ontwikkelaar van sporthoofdtelefoons die waterbestendig zijn en bestand zijn tegen de ontberingen van elke intensieve training. De ondervraagden in dat onderzoek doen het meest aan fitness, wandelen en hardlopen/joggen. Ze willen zich goed voelen en gezond blijven en doen ook aan sport omdat ze er plezier aan beleven. Ze beginnen het liefst meteen aan hun workout, zonder moeilijk gedoe vooraf.

Eigen ruimte

Voor de deelnemers aan het onderzoek is het vinden en vasthouden van hun focus de belangrijkste reden om tijdens het sporten een hoofdtelefoon op te zetten. Om goed te kunnen focussen hebben ze een eigen ruimte nodig. Om die ook in een drukke sportschool of tijdens hun hardloop- of fietsrondje te creƫren zetten ze een hoofdtelefoon op die omgevingsgeluid kan dempen.

Favoriete sportmuziek

De helft van de ondervraagde sporters gaat vaak alleen trainen, met hun hoofdtelefoon met favoriete sportmuziek als trainingsmaatje. Meer dan de helft gebruikt de hoofdtelefoon om de motivatie vast te houden.

Foto: Sennheiser worldwide unlimited, Andrea Meyer

Publicatiedatum: 19-09-2015