Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Club van de maand: 't Dorpshuus Varsselder-Veldhunten

’t Dorpshuus is een unieke samenwerking, die zonder de enorme inspanning van een heel groot deel van de dorpsbevolking nooit gerealiseerd had kunnen worden. Zeker voor kleine gemeenschappen in gebieden waar de bevolkingskrimp hard toeslaat kan ’t Dorpshuus als voorbeeld dienen.

Eerst delen

Wim Klompenhouwer, voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen en trekker van dit samenwerkingsinitiatief, verwoordt het als volgt: “Je moet eerst delen om te kunnen vermenigvuldigen.” De verenigingen in ’t Dorpshuus delen ervaringen, kennis, vrijwilligers en faciliteiten. Met positief resultaat voor hun ledenaantallen en activiteiten en – daarmee uiteindelijk – hun bestaansrecht. “Zo’n samenwerkingsverband is noodzakelijk voor heel veel kleine kernen om te kunnen overleven”, aldus Wim. 

Eén plek

De bewoners zijn er blij mee. Zij kunnen met familie en vrienden terecht op één plek voor goede (vaak gedeelde) faciliteiten en een divers aanbod. Onderstaande film laat je zien wat er op een willekeurige maandagavond in Varsselder-Veldhunten zoal te doen is.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze sportaccommodatie kijk dan hier op Sport.nl of bezoek de website van de gezamenlijke verenigingen: www.varsselderveldhunten.nl.