Tennis in het zand – Let’s go to the beach!

De beste beachtennissers van ons land strijden tijdens het KNLTB NK Beachtennis in de dames-, heren- en het gemengddubbel om de nationale titels. Ronald van Slooten, herendubbelkampioen van 2014, is enthousiast over het evenement: “Voor mij is beachtennis de ultieme combinatie van alle facetten van sport: sportiviteit, skills, fysiek en fun! Dit alles komt samen op het NK beachtennis.”

undefined

Europees avontuur

Winst op het Scheveningse strand kan de nationale toppers zomaar een ticket naar Europees tennis opleveren. De winnaars van de dames- en herendubbel plaatsen zich namelijk voor het Europees kampioenschap. Iedereen met een dubbelspeelsterkte van 4 of beter kan zich uiterlijk op donderdag 3 september aanmelden om deel te nemen aan het NK. Via Toernooi.nl kan er ingeschreven worden voor één categorie (dames-, heren- of gemengddubbel).

Ook de jeugd kan meedoen aan het NK beachtennis. De deelnemende kinderen worden ingedeeld op leeftijd: jongens en meisjes strijden tegen elkaar in de categorieën 11-14 jaar en 15-17 jaar.

Boost

Voor degenen voor wie het NK te hoog gegrepen is, organiseert Beach Tennis Holland in samenwerking met het KNLTB NK Beachtennis 2015 een Open Beachtennistoernooi waar iedereen aan mee kan doen.

Erik Poel, algemeen directeur KNLTB: “Wij streven er bij de KNLTB naar beachtennis in Nederland een boost te geven om meer mensen te laten kennismaken met deze uitdagende tennisvariant. Beachtennis kan bijdragen aan het vervullen van de behoefte van tennissers om net even iets anders of meer te willen dan alleen het ‘klassieke’ tennis.”

Beste van twee werelden

Het Open Beachtennistoernooi is voor iedereen die van sporten op het strand en gezelligheid houdt. Het vindt tegelijkertijd met het NK plaats én op dezelfde locatie. Daarmee biedt het het beste van twee werelden: lekker zelf sporten en tussen de wedstrijden door ook nog eens inspiratie opdoen bij de echte beachtennistoppers! Jeugd ouder dan 13 jaar kan ook meedoen.

Fleur van Haasteren, die in 2014 de titel in het damesdubbel won: “Beachtennis is de leukste sport die er is, om meerdere redenen: een geweldige sfeer, een mooie omgeving en leuke mensen worden afgewisseld met prachtige rally’s, spectaculaire duiken en subtiele balletjes! Met de belangrijke toevoeging: iedereen kan het!”

Zandhappen

Margot van Doorn, eveneens regerend damesdubbelkampioen, denkt er net zo over: “Het NK beachtennis wordt een gegarandeerd spektakel van sportieve acties in het zand en is fantastisch om aan mee te doen of bij te zijn door de unieke, gezellige en relaxte beachsfeer.”

undefined

Wil jij je ook eens wagen aan een potje tennis op het strand? En ben je niet bang om een snoekduik te maken in het zand? Bezoek dan voor meer informatie de website van het evenement en schrijf je vandaag nog in!

Foto’s: KNLTB

Publicatiedatum: 26-08-2015