SmartHalo: een slimme gadget voor op je fiets

 undefined

Natuurlijk zijn er al allerlei apps die je helpen om gegevens over je fietstochten te verzamelen, bijvoorbeeld Strava en Runtastic. Maar onderweg steeds je smartphone tevoorschijn halen is niet echt veilig en kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen. Op de fiets kun je je aandacht beter bij het verkeer en de weg houden.

Lichtjes

De SmartHalo biedt dan uitkomst. Dit apparaatje kun je aan het stuur bevestigen van elke fiets, zodat je het altijd in het zicht hebt. Het analyseert je fietstochten en is met bluetooth met je smartphone verbonden. SmartHalo is tegelijk een gps-apparaat en wijst je met lichtjes de weg. Het apparaat detecteert ook wanneer het donker wordt en zet dan je lichten automatisch voor je aan.

Tracken

De kleurcodes van de SmartHalo geven aan welke straat je in moet fietsen en op welke plekken je extra op moet letten. Een rood licht uit de SmartHalo betekent dat je verkeerd bent gefietst. En ook mooi: dankzij de SmartHalo kun je je fiets altijd tracken, zelfs als hij gestolen is. Het alarm in het apparaat schrikt dieven af.

Statistieken

Kom je na je fietstraining thuis, dan heeft SmartHalo alle statistieken van je tocht al voor je klaarstaan: bijvoorbeeld je gemiddelde snelheid, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën.

Nog even wachten

Wil jij ook een SmartHalo op je fiets? Dan moet je nog even geduld hebben. Via een campagne is er inmiddels genoeg geld ingezameld om de SmartHalo op de markt te brengen. Als alles volgens plan gaat, is hij vanaf mei 2016 te koop voor ongeveer 130 euro.

Bron: HLN.be

Foto header: Shutterstock

Foto SmartHalo: SmartHalo(c)