Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Denken en doen is een programma van de Nederlandse Bridge Bond waarvoor wordt samengewerkt met gemeenten en bridgeclubs. Het doel: inactieve ouderen weer bij de samenleving betrekken en een gezonde leefstijl aanbieden. Het project zorgt er niet alleen voor dat de doelgroep “de grijze cellen in beweging houdt”, maar ook dat ouderen actief deel blijven uitmaken van de gemeenschap. Dat alleen al geeft gezondheidswinst, aldus de Nederlandse Bridgebond.

Enthousiasme en trouw

De deelnemers zijn ouderen, die niet zelden weinig actief meer zijn. In groepjes leren zij bridgen van een ervaren docent. Tot groot enthousiasme van de deelnemers; in Almere hebben ze de afgelopen maanden heel trouw de tien lessen van Denken en doen bezocht. De lessenserie werd afgesloten met een heuse drive – de term die in de bridgesport wordt gebruikt voor ‘wedstrijd’ – en Sport.nl was erbij. Misschien maakt het volgende filmpje jou ook wel enthousiast?

Wil jij ook leren bridgen?

Wil jij ook leren bridgen? Het aanbod bij de diverse bridgeverenigingen is groot. Niet alleen voor ouderen overigens. Iedereen is welkom. Hier kun je kijken welke verenigingen er bij jou in de buurt zijn. Neem gerust contact met ze op voor meer informatie. En mocht je denken dat het te moeilijk is? “Iedereen kan bridgen”, weten ze in Almere. “We hebben nu tien lessen gehad en het is net of ze nooit anders gedaan hebben.”

  • Datum: 15-08-2015
#Clubvandemaand #45+ #65+ #Denksport #Sociaal

Lees ook