Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De zomer is het ideale moment om kennis te maken met water jetpack, een sport waarbij je met een soort rugzak om het water opgaat. Via een grote slang ben je aangesloten op een waterscooter, die fungeert als een grote pomp. De stuwing van de waterstralen hebben zoveel kracht dat ze je optillen uit het water en je zo laten ervaren hoe het voelt om te vliegen op waterkracht.

Portie lef

De water jetpack haalt snelheden tot wel 35 kilometer per uur en kan je tot tien meter boven het water laten uitstijgen. Water jetpack is voor iedereen, maar een portie lef komt goed van pas als je je aan deze watersport waagt. Gewoon over het water vliegen is al super, maar echte durfals voeren met behendigheid de gaafste stunts uit terwijl ze in de lucht zijn. Je waant je net een held in een spectaculaire actiefilm. 

Waar doe je het?

Water jetpack is in Nederland een nog vrij nieuwe sport en zit niet standaard in het activiteitenaanbod van elke watersportvereniging of surfschool, maar op verschillende plekken in Nederland kun je al kennismaken met deze gave sport. Het kan bijvoorbeeld in Scheveningen en op de Kagerplassen.

Met dit filmpje krijg je al voorproefje van de mogelijkheden met een water jetpack:  

Foto: Shutterstock

  • Datum: 28-07-2015
#Watersport #Trends

Lees ook