Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Elke dag van de Sneekweek, die duurt van 1 tot en met 6 augustus, kun je vanaf 10 uur naar de wedstrijden op het Sneekermeer komen kijken. Die vinden plaats in ruim 35 klassen, dus er is veel te zien. Vanavond is er al een bijzonder voorafje tijdens de Vlootschouw, waarbij deelnemende schepen in het centrum van Sneek door de grachten varen.

Familiedag

De Sneekweek viert dit jaar zijn tachtigjarig jubileum en daarom staan komende maandag en dinsdag families centraal op het Starteiland tijdens de Sneekweek familiedagen. Je kunt met het hele gezin komen genieten van de zeilwedstrijden, maar er is ook een schuimparty en een meet & greet met Volvo Ocean Race-zeiler Gerd Jan Poortman en er worden oud-Hollandse spelletjes georganiseerd.

Hardzeildag

Ook op de andere dagen is er veel te doen in Sneek. Zo verzorgt Red Bull op zondag een speciale airshow boven het Sneekermeer met een klassieke Lockheed P-38 Lightning uit 1944 en is er elke dag ook een muzikaal programma. De woensdag van de Sneekweek is traditioneel de Hardzeildag, met onder andere de Friesland-Holland Race, waarin Friezen het op het water tegen Hollanders opnemen.

Kom met de boot of de bus

Een tip voor als je de Sneekweek wilt bezoeken: kom met het openbaar vervoer. Vanaf treinstation Sneek brengt de Sneekermeerbus je de hele dag door naar het Starteiland. De pont zorgt daar dat je snel naar de overkant van het water wordt gebracht. Je kunt ook met je eigen boot naar het Starteiland komen, maar houd er wel rekening mee dat de havens daar tijdens de Sneekweek al behoorlijk vol liggen. Als je ’s ochtends vroeg ter plaatse bent zijn er vaak nog wel enkele plekjes vrij.

Kijk voor alle informatie over de Sneekweek op www.sneekweek.nl.

Foto: Flickr / CC Marc van der Gijs

  • Datum: 31-07-2015
#Evenementen #Watersport

Lees ook