Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

75 gram mihoen (rijstvermicelli)
20 gram ongezouten cashewnoten
5 gram kokosolie
150 gram (verse) witvis
200 gram broccoli, in kleine roosjes
20 ml Thaise chilisaus

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook.
  • Laat de mihoen circa 2 minuten wellen in het kokende water. Giet het op een zeef en spoel kort na met koud water.
  • Verhit de wok droog en bak de cashewnoten even aan. Haal vervolgens de noten uit de wok.
  • Verhit de wok met kokosolie en bak de vis in circa 3 minuten op hoog vuur om en om. Haal de vis uit de wok.
  • Roerbak de broccoliroosjes in de wok en voeg de cashewnoten toe.
  • Schep dit mengsel op een bord.
  • Roerbak de mihoen in de wok kort op hoog vuur en voeg de Thaise chilisaus toe.
  • Schep de vis en de mihoen bij de broccoliroosjes op het bord.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 652 kilocalorieën
Eiwit: 46 gram
Vet: 22 gram
Koolhydraten: 69 gram
Voedingsvezels: 8 gram

Kookweetje

Kook de mihoen niet op het vuur, maar laat deze wellen, anders wordt de mihoen te gaar.

Noten bevatten veel vitamines en mineralen, maar let op, ook veel vetten. Ondanks dat dit gezonde vetten zijn, leveren ze wel veel kilocalorieën. Dus sporters die een te hoog vetpercentage hebben, kunnen de cashewnoten beter weglaten uit dit gerecht. De 20 gram cashewnoten in dit gerecht leveren 125 kilocalorieën extra. Cashewnoten zijn wel rijk aan vitamines en mineralen. Zo bevatten ze veel vitamine K, ijzer en fosfor.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 13-07-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook