Ingrediënten

75 gram volkorenpasta
Sap van een 1⁄2 limoen
1 eetlepel honing
1 theelepel grove mosterd
15 gram verse peterselie, fijngesneden
100 gram gerookte zalm, in repen gesneden
75 gram rucola
1 appel, in grove blokjes gesneden en besprenkeld met het sap van de andere helft van de limoen
100 gram tomaat, in partjes gesneden
1 ei, hardgekookt en in 4 parten gesneden

Bereidingswijze

  • Zet de volkorenpasta met ruim kokend water op en laat in 8 minuten gaar koken.
  • Meng in een kommetje de limoensap, honing, mosterd en peterselie helemaal glad.
  • Giet de pasta af in een vergiet en doe deze in een grote kom.
  • Meng de gerookte zalm, de rucola en de appelblokjes door de pasta.
  • Meng de dressing door het geheel en schep op een bord.
  • Leg de tomatenparten en de parten ei bovenop de salade.

Bereidingstijd

15 minuten

Voedingswaarde

Energie: 673 kilocalorieën
Eiwit: 40 gram
Vet: 24 gram
Koolhydraten: 75 gram
Voedingsvezels: 12 gram

Kookweetje

Naast de zacht zure smaak van de limoen over de appel heeft het tevens de functie om bruinkleuring van de appel te voorkomen.

Peterselie is een kruid met een hoge voedingswaarde. Het zit boordevol vitamine C, foliumzuur, calcium, kalium, fosfor en ijzer.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 27-07-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook