Smakelijk sportief: volkorenpasta met rucola en gerookte zalm
Onder de noemer ‘Smakelijk sportief’ vind je op Sport.nl elke week een smakelijk én sportief recept. Deze week: lauwwarme volkorenpasta met rucola, gerookte zalm en honing-mosterddressing. Een hele mond vol! Een overheerlijke maaltijd voor een warme zomeravond. Eet smakelijk!
 
                        Ingrediënten
75 gram volkorenpasta
 Sap van een 1⁄2 limoen
 1 eetlepel honing
 1 theelepel grove mosterd
 15 gram verse peterselie, fijngesneden
 100 gram gerookte zalm, in repen gesneden
 75 gram rucola
 1 appel, in grove blokjes gesneden en besprenkeld met het sap van de andere helft van de limoen
 100 gram tomaat, in partjes gesneden
 1 ei, hardgekookt en in 4 parten gesneden
Bereidingswijze
- Zet de volkorenpasta met ruim kokend water op en laat in 8 minuten gaar koken.
- Meng in een kommetje de limoensap, honing, mosterd en peterselie helemaal glad.
- Giet de pasta af in een vergiet en doe deze in een grote kom.
- Meng de gerookte zalm, de rucola en de appelblokjes door de pasta.
- Meng de dressing door het geheel en schep op een bord.
- Leg de tomatenparten en de parten ei bovenop de salade.
Bereidingstijd
15 minuten
Voedingswaarde
Energie: 673 kilocalorieën
 Eiwit: 40 gram
 Vet: 24 gram
 Koolhydraten: 75 gram
 Voedingsvezels: 12 gram
Kookweetje
Naast de zacht zure smaak van de limoen over de appel heeft het tevens de functie om bruinkleuring van de appel te voorkomen.
Peterselie is een kruid met een hoge voedingswaarde. Het zit boordevol vitamine C, foliumzuur, calcium, kalium, fosfor en ijzer.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter
Publicatiedatum: 27-07-2015