Ingrediënten

50 gram geplukte kropsla
100 gram meloen, in blokjes gesneden
30 gram verse olijven met een beetje olie
50 gram tomaat, in stukjes
40 gram fetakaas, in blokjes
2 verse gedroogde dadels, in reepjes
2 gedroogde vijgen, in reepjes

Bereidingswijze

  • Voeg in een ruime kom alle ingrediënten samen en meng dit losjes door elkaar. Alle smaken zijn nu goed vermengd en de salade is klaar.
  • Serveer dit op een bord.

Bereidingstijd

10 minuten

Voedingswaarde

Energie: 351 kilocalorieën
Eiwit: 10 gram
Vet: 11 gram
Koolhydraten: 53 gram
Voedingsvezels: 12 gram

Kookweetje

Ontbijt hoeft niet altijd uit brood te bestaan. Deze salade is licht verteerbaar, heeft de juiste voedingswaarde en wordt snel opgenomen in het lichaam.

Dit ontbijt is nog sneller gemaakt als je tijdens het koken op de avond ervoor alle ingrediënten alvast hebt gesneden en afgedekt in de koelkast hebt gelegd. ’s Ochtends is het dan alleen even mengen en klaar! Nog sneller dan een boterham smeren!

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 20-07-2015
#Smakelijksportief #Ontbijt

Lees ook