Ingrediënten

2 bananen
Kaneel naar smaak
1 rauw ei (optioneel)

Bereidingswijze

  • Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
  • Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
  • Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
  • Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
  • Schep het ijs uit de kom en serveer direct.

Bereidingstijd

5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan

Voedingswaarde

Energie: 189 kilocalorieën
Eiwit: 3 gram
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram

Kookweetje

Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 06-07-2015
#Smakelijksportief #Tussendoortje

Lees ook