Scoutingsdagen voor tennistalenten

Afgelopen zondag hield Tennis Academy Brabant bijvoorbeeld een scoutingsochtend voor tennissers van 8 tot 20 jaar uit de regio ’s-Hertogenbosch. Op de Tennis Academy kunnen talentvolle jongeren uit Brabant samen trainen, om zo nog beter te worden. En zulke scoutingsdagen als in Brabant zullen er meer komen, verwacht Vivian van Niekerk, communicatieadviseur van de KNLTB.

Tennisscholen

“De KNLTB is op dit moment de bondstrainingen langzaam aan het afbouwen en wil toe naar een netwerk van door de KNLTB gecertificeerde tennisscholen”, legt Vivian uit. “Er zijn in Nederland zo’n 200 tennisscholen. Ieder kind dat meer wil dan alleen bij de club trainen, kan extra trainen bij een van die tennisscholen.” 

Samenwerken

De KNLTB gaat samenwerken met zo’n twintig tot veertig tennisscholen voor de onderbouw en zo’n vijf tot tien voor de bovenbouw. “Deze scholen zullen aan hoge kwaliteitseisen voldoen en door de KNLTB gecertificeerd worden”, zegt Vivian. “In december 2015 maken we de tennisscholen voor de bovenbouwleerlingen bekend en in maart 2016 voor de onderbouw.”

Talentdagen

Voorheen organiseerde de tennisbond zogenoemde talentdagen. Maar omdat er geen instroom meer is in de bondsjeugdopleiding, zijn deze er niet meer. Vivian: “Zodra de nieuwe structuur staat, zullen deze wel weer terugkomen. Hoe dat er precies uit gaat zien maken we later bekend. Voor nu kunnen we alleen maar adviseren om vooral te kijken naar een tennisschool die bij je past. En zijn er scoutingsdagen, ga er vooral heen.”

Publicatiedatum: 01-07-2015