Outdoor fitness: een nieuwe trend?

In Amerikaanse films zag je het al langer: fitnesstoestellen op het strand waar mannen en vrouwen zich bij een fel zonnetje in het zweet werken. Dat kan nu ook op het strand van Kijkduin bij strandtent Millers Beach. Op een speciaal ‘power rack’ kun je daar allerlei krachtoefeningen doen, die je natuurlijk ook binnen kunt doen, maar de buitenlucht en het strand geven toch weer een andere prikkel aan je workout.

Outdoor Fitness Zone

Het concept van de trimbaan, zoals je dat in veel bossen en parken zag, wordt op veel pekken in Nederland weer nieuw leven ingeblazen. Toestellen worden vernieuwd of er komen speciaal ingerichte fitness zones, zoals  bij recreatiegebied De Rijkerwoerdse Plassen bij Elst. Daar is nu een Outdoor Fitness Zone ingericht van bijna 500 vierkante meter. Op een blauwe kunstgras ondergrond met allerlei toestellen kun je een circuit doen waarbij je al je spieren traint.

Die oefeningen zijn goed voor je conditie, kracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en je coördinatie. Op de toestellen moet je springen, slingeren met een zwaar touw, een medicin bal omhoog gooien, gewichten heffen of specifieke oefeningen voor je buikspieren doen. Als je alle toestellen hebt gehad, dan kun je wel spreken van een totale training.

Laagdrempelig 

Op borden bij de toestellen staat elke oefening uitgelegd zodat je ook weet wat je moet doen. Het is op die manier een mooie laagdrempelige en leuke manier om aan je conditie te werken. De Outdoor Fitness Zone bij De Rijkswoersde Plassen is gratis toegankelijk. Voor het gebruik van de toestellen moet je wel minimaal 16 jaar of ouder zijn.

Bron: Fitnessophetstrand.nl en Uiterwaarde.nl 

Foto: Shutterstock

 

Publicatiedatum: 14-07-2015