Het nut van de personal trainer

Mensen die een personal trainer inschakelen doen dat om verschillende redenen, maar wel vaak met een duidelijk doel: afvallen, beginnen met kracht en conditietraining of gewoon om fit te blijven. Ook als je herstelt van een blessure kan persoonlijke begeleiding handig zijn. In fitnesscentra kan een personal trainer van pas komen als je net begint. Een trainer zorgt dan dat je niet te gek doet en dat je de oefeningen op de apparaten ook goed uitvoert. Een personal trainer kan je dus in allerlei gevallen individuele begeleiding op maat geven.

Intakegesprek

Als je besluit met een personal trainer in zee te gaan is het belangrijk dat je een intakegesprek met hem of haar hebt. Daar begint de samenwerking met je trainer al. Een goede trainer doet dan een aantal tests met je en zal je uitgebreid vragen naar je doelen en eventuele lichamelijke klachten en of je medicijnen gebruikt. Aan de hand van dat gesprek zal de trainer met jou je doelen bepalen en een trainingsprogramma samenstellen.

Dan kun je aan de slag met je personal trainer. Het werken met een eigen trainer betekent dat je veel persoonlijke aandacht mag verwachten. Dat werkt erg motiverend, waardoor je doelen ook makkelijker kunt halen. Je trainer kan ook als een stok achter de deur werken, al is het maar omdat je je trainer daar voor betaalt. Bij de kosten van een personal trainer moet je denken aan 50 tot 80 euro per uur.

Hoe kies je een personal trainer?

Bij het kiezen van een trainer is het belangrijk om te weten wat je doel is. Elke trainer heeft weer een eigen specialisme en manier van aanpak. Wil je iemand die je echt motiveert of inspireert? Of zit je juist niet te wachten op een soort drill-instructor. Probeer in een intakegesprek al te achterhalen wat voor type trainer je voor je hebt. Als het niet klikt tussen jou en je trainer, wordt het ook erg lastig om je doel te bereiken.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Foto: Shutterstock

 

 

Publicatiedatum: 25-07-2015