Een tennisteen ontstaat meestal aan de langste teen. Dat is bij de meeste mensen de grote teen, maar soms ook de tweede teen. Je hebt een tennisteen als er bloed onder je nagel komt, waardoor de nagel ook los kan laten. De oorzaak van deze blessure zit in het vele en vooral korte starten en stoppen op de tennisbaan. Daardoor ontstaat grote druk op je tenen. Als je te strakke schoenen draagt of als je je teennagels te lang hebt dan vergroot je het risico op een tennisteen.

Blauwe nagel  

Als je last hebt van een tennisteen kan dit behoorlijk pijnlijk zijn. De druk op de teennagel kan toenemen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. In eerste instantie zul je zien dat de teennagel blauw kleurt en in wat later zal dat zwart worden.

Meestal gaat een tennisteen binnen één tot twee weken gewoon vanzelf over. Als je echt hevige pijn hebt door de druk op je teennagel, dan kun je naar een arts gaan. Die zal dan een gaatje in de nagel boren om het bloed weg te laten lopen, zodat de druk ook afneemt.

Praktische tips:

  • Draag goed passende schoenen. Je kunt eventueel je schoenen laten oprekken bij een schoenmaker op plaatsen waar ze knellen. 
  • Trek je veters strak aan
  • Houd je nagels kort
  • Probeer eens uit of je met het dragen van twee paar sokken minder last hebt.

Bron: Ace of Brace?

Foto: Shutterstock

 

  • Datum: 29-07-2015
#Aandoeningen #Blessures #Tennis

Lees ook