Club van de maand: BSV Teniersplantsoen

Vijf jaar geleden werd in de Haagse Schilderswijk de Buurtsportvereniging Teniersplantsoen (BSV) opgericht. Deze vereniging biedt volwassenen en kinderen in de buurt een laagdrempelige mogelijkheid om te sporten en om te ervaren hoe het is om bij een vereniging te horen.

Met studenten

De BSV organiseert uiteenlopende sport- en bewegingsactiviteiten samen met studenten van de Academie voor Sportstudies, het ROC Mondriaan (de afdeling Sport en Bewegen en de afdeling Lifestyle Coach) en andere studenten. Stagiaires zijn actief met het organiseren van allerlei sportactiviteiten voor jong en oud, dik en dun, man en vrouw. Daarnaast organiseert de BSV ook sportinitiatieven van andere organisaties in de buurt. 

Marokkaanse opa’s

Inmiddels heeft de BSV 150 leden. “We basketballen met veertig Turkse meiden, we voetballen met ontelbare Turkse en Marokkaanse jochies, we zwemmen met Turkse moeders en Marokkaanse opa’s fitnessen bij ons. Ze vinden het hartstikke leuk”, zegt voorzitter Willem Giezeman in het volgende filmpje. “En wij ook!”

 

Wil je mee sporten?

Woon je in Den Haag en wil je meedoen aan een van de sportactiviteiten, neem dan een kijkje op de website van de BSV. Je kunt ook altijd even bellen of mailen.

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 15-07-2015