Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het project Basketball’s Cool is ontwikkeld door de Nederlandse Basketball Bond in het kader van 'Meedoen alle jeugd door Sport'. Het idee is dat kinderen op een vaste dag en tijdstip basketballtraining krijgen van trainers van de lokale vereniging. Deze lessen zijn vooral gericht op het sporten in groepsverband om ze op een speelse manier kennis te laten maken met basketball.

Strippenkaart 

Het voordeel van meedoen aan Basketball’sCool is dat de kinderen niet gelijk al worden verplicht om in wedstrijdverband mee te draaien. De stap van schoolacitiviteit naar spelen in competitieverband bij een club is voor veel kinderen vaak te groot. Op deze manier komen kinderen toch in aanraking met basketball en worden ze ook al opgenomen in de vereniging. Speciaal voor Basketball’sCool heeft de NBB daarom ook een flexible lidmaatschap voor kinderen gemaakt. Bij Basketball’sCool werkt het zo dat je per keer een kleine bijdrage betaalt of je kiest voor een voordelige strippenkaart.

Op dertig plekken

Veel basketballverenigingen in Nederland hebben wachtlijsten, maar met Basketball’sCool hoeven kinderen veel minder lang te wachten. Je kunt gelijkt beginnen! Sinds de start in 2011 is Basketball’sCool nu uitgegroeid tot een project dat al op dertig plekken kan: Amsterdam (8), Rotterdam (2), Arnhem (5), Enschede, Tilburg, Den Haag (2), Utrecht (6), Dordrecht, Heerenveen, Weert, Maastricht en Sittard. 

Met dit promotiefilmpje krijg je alvast een idee van Basketball'sCool:

 

Kijk voor meer info over deze locaties bij Basketball'sCool.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 23-07-2015
#Samensporten #Sportiviteit

Lees ook