Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Bij samen sporten denk je misschien in eerste instantie aan wandelen, fietsen, zwemmen of tennissen. Websites waar je een sportmaatje kunt vinden om je samen fysiek in te spannen zijn er al volop. Maar ook denksporten als bridge zijn leuk om samen te doen. Sterker nog: als je wilt bridgen, heb je sowieso een partner en twee tegenstanders nodig.

Makkelijk

Heb je in je eigen omgeving geen mensen die jouw liefde voor de bridgesport delen of stopt je vaste maatje ermee, dan kun je nu heel makkelijk een bridgepartner vinden op de website www.bridgepartnergezocht.nl van de Nederlandse Bridge Bond. “Soms gebeurt het dat je bridgemaatje verhuist of stopt en dan moet je een nieuwe partner zoeken”, weet Just van der Kam van de NBB. “Dat is weleens lastig. Door Bridgepartnergezocht.nl wordt het stukken gemakkelijker om een partner te vinden.”

Het kan natuurlijk ook dat jij bridgen zo leuk vindt dat je vaker wilt spelen dan je vaste partner, bijvoorbeeld bij een kroegendrive of op internet, of dat je op bridgereis wilt. “Ook dan kun je de website gebruiken om een tweede bridgepartner te vinden”, zegt Just. 

Heel basic

De online service van de NBB is gebruiksvriendelijk. Als je kunt bridgen en lid bent van de bond kun je meteen aan de slag met het aanmaken van een profiel. “Inmiddels hebben al 1600 mensen dat gedaan”, vertelt Just. “De website is heel basic. Je hoeft geen foto te uploaden, er is geen chat en je naam en e-mailadres worden niet openbaar gemaakt. Het gaat puur om het eerste contact tussen twee mensen die samen willen bridgen. En dat werkt, we zien al veel interactie op de site.”

Tegen eenzaamheid

Afgelopen week ging een campagne van start om zomereenzaamheid onder ouderen tegen te gaan, op initiatief van organisaties in de zorg- en welzijnsector. Ook daarvoor is bridge een geschikte sport, weet Just. “Bridge is een van de meest effectieve middelen tegen eenzaamheid en isolement. We hebben al verhalen gehoord van moeders die eerst achter de geraniums zaten en van wie de kinderen nu een afspraak moeten maken om langs te komen omdat ze zo vaak aan het bridgen zijn. Op de bridgeclub, tijdens uitstapjes of reisjes leer je veel mensen kennen en bridgen is een goede manier om geestelijk gezond te blijven.”

  • Datum: 12-06-2015

Lees ook