Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het is op 2 augustus de allereerste keer dat de IRONMAN Triathlon, inclusief IRONKIDS, in Nederland gehouden wordt. In de aanloop naar dit wereldberoemde triatlonevenement kunnen kinderen tot 16 jaar in de regio Limburg meedoen aan een serie zwemlopen, run bike runs en triatlons. Op 10 juli kan dat in Eijsden-Margraten, op 1 augustus in Sittard-Geleen en komende zaterdag in Stein, bij de Rabobank Ocean Lava Kids Duathlon. Dit sportevenement voor kinderen valt samen met de Halve van Stein, een van de bekendste triatlons van Nederland.

Rennen en fietsen

Je kunt zelf kiezen aan welke afstand je mee wilt doen: de korte of de lange. De korte afstand bestaat uit 500 meter hardlopen, één kilometer fietsen en nog eens 500 meter hardlopen. Bij de lange afstand loop je eerst één kilometer hard en spring je daarna op de fiets om twee kilometer af te leggen. Daarna ren je nog een kilometer. Deelname is gratis en je kunt je ter plekke inschrijven. Extra leuk natuurlijk om dat samen met vriendjes en vriendinnetjes te doen en te kijken wie het snelst is. Na afloop is er een prijsuitreiking.

Bereid je voor

Ook voor de oudere duursporter is meedoen in Stein – de Triathlon van Stein staat voor zondag op het programma – een goede training voor de Ironman in Maastricht. Die Ironman wordt echt een bijzonder sportevenement, met zwemmen in de Maas, fietsen over het parcours van de Amstel Gold Race en een finish in het historische stadscentrum van Maastricht. En je weet het: een goede voorbereiding daarop is het halve werk!

Bronnen: Ironman.com en Triathlon-Limburg.nl

Foto: Shutterstock

  • Datum: 18-06-2015
#Evenementen #Triatlon

Lees ook