Test je golfswing met de Trackman

De Trackman is een ingenieus apparaat dat professionele golfers gebruiken om hun swing te analyseren en verder te perfectioneren. Razendsnel analyseert de Trackman alle details van een golfswing en de balvlucht. Speciaal voor het Deloitte Ladies Open mag je als bezoeker gratis de Trackman een keertje uitproberen en zo uitvinden op welke Nederlandse golfer jij met jouw swing lijkt.

Swing als Christel of Joost

De Trackman kijkt daarbij naar vijf zogenaamde metrics: ball speed, carry, clubhead speed, side en angle of attack. Die worden vergeleken met de drie beste  mannelijke en vrouwelijke topgolfers van Nederland: Christel Boeljon, Anne van Dam, Dewi-Claire Schreefel, Joost Luiten, Robin Kind en Daan Huizing. Op een monitor kun je zelf meekijken hoe jouw swing eruitziet.

Delen op sociale media

Je krijgt als je de Trackman uitprobeert ook een mail, tweet of Facebookbericht met de analyse, zodat je jouw uitkomst op sociale media kan delen met de hashtag #WelkeGolfProBenJij?. Een golfcoach geeft je tips hoe je op basis van de analyse jouw swing kunt verbeteren. Als je mee wilt doen aan de Trackman moet je je van tevoren even inschrijven via dlo.degolfacademie.nl.

Girls en golf

Tijdens de Deloitte Ladies Open zijn er nog meer leuke golfactiviteiten voor jong en oud. Op zaterdag is er op de Golf Academie speciaal voor kinderen tot en met 14 jaar twee keer een uur gereserveerd. Onder begeleiding van professionals doe je leuke golfspellen of kun je leren golfen. Hiervoor hoef je je niet aan te melden. Speciaal voor meisjes is er een Girlz Golf Activiteit, waarbij je de baan in gaat en een meet & greet hebt met een paar Tourspeelsters. Hiervoor kun je je aanmelden door een mail te sturen naar myrte@ngf.nl.

Familiedag

Zondag is het familiedag. Vanaf het middaguur zijn er leuke activiteiten voor (groot)ouders en (klein)kinderen, ook voor kinderen die niet golfen. Hiervoor meld je je aan door een mail te sturen naar degolfacademie@ngf.nl onder vermelding van de namen en leeftijden van de familieleden.

Kijken

Kijken hoe de vrouwelijke topgolfers het ervan afbrengen kan natuurlijk ook. De entree is maximaal 10 euro per persoon, met een leuke kortingsactie voor families. Kijk voor meer informatie op de website Golf.nl

Op de foto: Anne van Dam aan het werk met de Trackman

Publicatiedatum: 19-06-2015