Spetterende finale Olympic Moves in zonnig Amsterdam

Plezier, sport en show staan centraal tijdens Olympic Moves. The School Final werd vanmorgen op een spetterende manier geopend door Olympic Moves-ambassadeur Epke Zonderland, die de sportende scholieren de tip gaf om veel te drinken en zich goed in te smeren op deze tropische dag. Daarna was het voor de jongeren tijd om in meer dan vijftien verschillende sporten hun school te vertegenwoordigen. Daarbij combineerden zij de strijd om de winst met sportiviteit, door samen op de foto te gaan en die te delen via sociale media.

Samen sporten

Olympic Moves, een jaarlijks landelijk sporttoernooi voor middelbare scholen, werd in 2003 door NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding en Coca-Cola gestart om jongeren tussen 12 en 19 jaar samen (meer) te laten sporten. En dat is gelukt! In de afgelopen twaalf jaar is het uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland en hebben meerdere bedrijven zich aan Olympic Moves verbonden. Per 2013 is ook Achmea voor minimaal vier jaar partner van Olympic Moves geworden.

Van badminton tot streetdance

Aan de finaledag in Amsterdam gaan regionale kampioenschappen vooraf. In totaal doen er jaarlijks ongeveer 150.000 leerlingen van 300 middelbare scholen mee aan Olympic Moves. Dat is bijna de helft van alle middelbare scholen in Nederland. Zij nemen het tegen elkaar op in onder andere de sporten badminton, handbal, hockey, minitrampoline, streetball, streetdance, ultimate frisbee, veldloop en voetbal voor jongens en voor meisjes.

Muziek en show

De leerlingen van de winnende scholen van de regiokampioenschappen genoten vandaag van een finaledag met een olympische uitstraling. Net als op de echte Olympische Spelen was er naast de aanwezigheid van Epke een opening met show, muziek en entertainment. Tussen 17.00 en 17.45 uur werd Olympic Moves The School Final feestelijk afgesloten met muziek.

Bronnen: NOC*NSF, KVLO en Olympic Moves

Foto: Olympic moves

Publicatiedatum: 05-06-2015