Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

2 sneetjes bruin brood (of een dikke plak zelfgesneden boerenbrood van 70 gram)
Dikke mespunt pindakaas
1 theelepel sambal badjak
2 gram verse gember, fijngesneden
1⁄2 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
100 gram tofu, in dunne plakken
100 gram verse ananas, in dunne plakken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Besmeer het brood met een dun laagje pindakaas.
  • Plaats dit 5 minuten in de oven.
  • Meng de sambal badjak, gember, knoflook en ketjap in een bakje.
  • Besmeer de plakken tofu met het mengsel.
  • Haal het brood uit de oven en beleg deze met de tofuplakken, vervolgens nog 5 minuten terug in de oven.
  • Bak ondertussen de ananasplakken om en om lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Haal het brood uit de oven en beleg de sneetjes met de ananasplakken.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 377 kilocalorieën
Eiwit: 20 gram
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram

Kookweetje

Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger, ideaal voor het herstel en de opbouw van spieren voor de vegetariërs onder ons.

Door de ananas even te bakken karamelliseert de suiker aan de buitenkant van de ananas. Het is ook lekker om een heel klein beetje verse koriander aan het kruidenmengsel toe te voegen. 

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 08-06-2015
#Smakelijksportief #Tussendoortje

Lees ook