Ingrediënten

120 gram kipfiletreepjes
1 theelepel kipkruiden
75 gram couscous
200 ml kokend water
30 gram rozijnen
5 ml kokosolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
125 gram courgette, in blokjes gesneden
125 gram aubergine, in blokjes gesneden
1 theelepel koriander
1 theelepel komijn
Peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  • Kruid de kipreepjes licht met wat kipkruidenmix.
  • Doe de couscous in een pan en voeg al roerend de 200 milliliter kokend water en de rozijnen toe. Laat het daarna met de deksel op de pan rustig 10 minuten staan (dus niet op het fornuis, zonder vuur eronder).
  • Verhit de kokosolie in de wok.
  • Bak de kipreepjes in circa 8 minuten op laag vuur en haal ze vervolgens uit de wok.
  • Doe de knoflook, courgette en aubergine in de wok en roerbak op hoog vuur.
  • Voeg de koriander en komijn toe.
  • Voeg de kipreepjes toe.
  • Roer de couscous met de rozijnen goed los (het water is helemaal opgenomen in de couscous).
  • Voeg de couscous aan de wok toe en meng het gerecht goed.
  • Voeg naar smaak peper en zeezout toe.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 561 kilocalorieën
Eiwit: 41 gram
Vet: 8 gram
Koolhydraten: 81 gram
Voedingsvezels: 10 gram

Kookweetje

Couscous is ideaal om een snel gerecht te maken. Er hoeft alleen maar kokend water bij en even laten staan. Ook een mooi gerecht voor vegetariërs, de kip kan vervangen worden door gebakken quornblokjes of tofu.

De rozijnen geven dit gerecht een heerlijk zoete smaak. Daarnaast is het een bron van gezonde koolhydraten.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 01-06-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook