Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Ingrediënten

150 ml water
1 theelepel kruidenbouillon
75 gram boekweit
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
200 gram gekookte rode bieten (kant en klaar in vers vacuüm), in blokjes gesneden
1⁄2 appel, in blokjes
20 gram ui, gesnipperd
1 zoute haring, in grove repen gesneden

Bereidingswijze

  • Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook en laat de boekweit in 15 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan.
  • Roer de honing met balsamicoazijn glad.
  • Voeg de rode bietjes, ui, appel en boekweit toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de haringrepen toe.

Bereidingstijd

30 minuten

Voedingswaarde

Energie: 588 kilocalorieën
Eiwit: 32 gram
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 85 gram
Voedingsvezels: 12 gram

Kookweetje

Haring bevat niet alleen veel omega-3-vetzurenm het is ook rijk aan vitamine D.

Wil je het geheel wat smeuïger maken? Voeg dan 2 eetlepels magere kwark toe.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 15-06-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook