Het leuke aan de Ride for the Roses is dat echt iedereen kan meedoen: jong en oud, getrainde recreatieve wielrenners en fietsers die graag af en toe een mooie tocht maken ter ontspanning, groepjes en individuele deelnemers. Er is een cycletour van 100 kilometer en er zijn twee toertochten: een van 25 en een van 50 kilometer. 

Tour-gevoel

Aan de Ride for the Roses zullen zo’n 11.000 deelnemers meedoen, allemaal met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Al fietsend voelt het tijdens de cycletour net alsof je in de Tour de France rijdt, midden in het grootste peloton van de wereld. De toertochten fiets je lekker in je eigen tempo, terwijl je tegelijk geniet van de mooiste plekjes van Aalsmeer en omgeving. Aan de finish is er voor iedere deelnemer een roos, als symbool van een morgen voor iedereen. 

Werelderfgoed

Vorige week zijn de routes voor de Ride for the Roses 2015 bekendgemaakt. De start is dit jaar bij de bloemenveiling in Aalsmeer. De route van honderd kilometer is een wel heel bijzondere. Die combineert fietsen door de mooie natuur van het Groene Hart met rijden door hoofdstad Amsterdam. De twee toertochten voeren je als deelnemer rond de Westeinderplassen en de Braassem en langs het werelderfgoed Fort Kudelstaart, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

Unieke rondleiding

Fietsen langs Fort Kudelstaart, een fort uit 1906 dat tot voor kort eigendom was van Defensie en nu van de gemeente Aalsmeer, is op zich al bijzonder. Maar tijdens de Ride for the Roses is er ook nog een speciale actie. Jan van Veen van Fort Kudelstaart geeft ’s middags drie exclusieve rondleidingen door het fort, dat maar beperkt toegankelijk is voor publiek. Op de website van de Ride for the Roses lees je hoe je kans maakt op zo’n unieke rondleiding.

Op de pedalen

Stap jij dit jaar op de pedalen om mee te doen aan de Ride for the Roses? Dan kun je je hier inschrijven. Benieuwd naar de volledige fietsroutes? Check ze hier.

Bron: Ride for the Roses

Foto: Ride for the roses

  • Datum: 13-06-2015
#Evenementen #Goededoelen #Fietsen

Lees ook