Oude computers voor schooljudo

Schooljudo is een speciaal programma waarbij de gymzaal bij jou op school wordt omgetoverd tot een echte dojo, een speciale zaal waarin je zelfverdedigingskunsten kunt oefenen. Je draagt daarbij een echt judopak en sport op een echte judomat. De lessen worden gegeven door ervaren judoleraren, de zogenaamde ‘Entertrainers’. Zij zorgen ervoor dat je tijdens de les niet alleen heel veel leert, maar ook veel plezier maakt.

Tegen je verlies kunnen

Zo ben je tijdens Schooljudo spelenderwijs en op je eigen niveau lekker aan het bewegen. Tegelijk leer je ook de andere dingen die bij judo horen, zoals jezelf beheersen, tegen je verlies kunnen, goed luisteren en respect hebben voor anderen. Je zult zien dat je van die judolessen meer zelfvertrouwen krijgt, en dat kan je weer helpen om op school beter te presteren. Ook leer je de technieken van veilig vallen, wat je vast ook goed van pas gaat komen.

40.000 kinderen

Het afgelopen jaar deden ongeveer 25.000 kinderen mee aan Schooljudo, maar als het aan Schooljudo – waarvan oud-wereldkampioen Ruben Houkes bedenker en ambassadeur is – en haar nieuwe partner Infotheek (een IT-hardware- en softwareleverancier) ligt, worden dat er in 2015 maar liefst 40.000.

Zamel computers in

Om dat te halen is de hulp van scholen nodig. Gaat jouw school de komende tijd haar computers vervangen? Doneer de oude IT-apparatuur dan aan IT4Kids, zodat er geld ingezameld kan worden om nog veel meer scholen in aanmerking te laten komen voor Schooljudo.

Aanmelden voor schooljudo

Wil je dat jouw school ook mee gaat doen aan Schooljudo? Dan kan ze zich aanmelden bij Schooljudo via de website. Heb je al meegedaan aan Schooljudo en vond je het zo leuk dat je vaker wilt judoën? Doe dan mee aan het programma van naschoolse lessen

Bron: Computers op school

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 23-06-2015