“Ik deed mee omdat mijn schoonzusje (toen 15 jaar oud) twee jaar geleden leukemie kreeg”, vertelt Melissa. “Haar broer was toen al ziek. Toen wij ons inschreven voor de run was het de bedoeling dat zij ons op zou wachten bij de finish, maar ongeveer twee of drie maanden later kreeg zij te horen dat ze niet meer zou genezen. Op 17 april is zij overleden.”

Veel berichtjes

Melissa vertrok gisteren al vroeg naar Utrecht, want voor haar is dat vanuit Den Helder niet naast de deur. “Voor mijn familie en vrienden ook niet, maar ze waren er toch. Zij trekken je er op zo’n dag echt doorheen. Vrijdag en zaterdag kreeg ik ook al een hoop berichtjes met sterkte en succes voor zondag. Beetje bij beetje kwam het dichterbij.” 

Blijven hangen

Melissa stond gisteren aan de start van de tien kilometer. Voordat ze besloot om aan Run for KiKa deel te nemen, had ze niet heel veel ervaring met hardlopen. “Ik heb wel een tijdje voor mezelf gelopen, maar dat was vijf kilometer. Door de run hadden we een nieuw doel en een nieuwe uitdaging. Bij het trainen had ik iemand die mij hielp met schema’s. Ik heb heel lang een punt gehad waar ik op bleef hangen en even was ik bang dat ik het niet zou halen. Maar dankzij haar heb ik het gered en kon ik er gisteren zelfverzekerd aan beginnen.”

Supertrots

Melissa kijkt met een goed gevoel terug op haar deelname aan Run for Kika. “De sfeer was super”, vertelt ze. “Je weet dat er een heleboel mensen zijn die in aanraking zijn met een ziek kind. Heel verdrietig, en toch is de sfeer zo fantastisch. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Het was echt een heel mooie dag! Maar ook wel heel zwaar en emotioneel. Het lopen ging onwijs goed. Mijn tijd was zelfs sneller dan verwacht. Ja, ik ben supertrots op hoe het is gegaan. Het was een grijzige dag, maar we waren bijna bij de finish toen de zon ging schijnen. Mijn schoonzusje is er vast een beetje bij geweest!” 

Ren ook mee

En maak het verschil voor kinderen met kanker. Run for KiKa is een topevenement voor jong en oud op vijf verschillende locaties in heel Nederland. Je kunt nog deelnemen in Rotterdam of Eindhoven. Kies uit een van de drie afstanden: 5 km, 10 km of de KidsRun van 1 km en vraag zo veel mogelijk vrienden en familie je te sponsoren voor KiKa: Stichting Kinderen Kankervrij.

Meer weten?

Ga naar runforkika.nl.

Foto header: Wim IJzendoorn

  • Datum: 15-06-2015
#Evenementen #Goededoelen #Hardlopen

Lees ook