De KNLTB stimuleert dat er niet alleen bij verenigingen getennist wordt, maar ook op andere plekken, vertelt Rogier Hoff namens de tennisbond. “Wij ondersteunen gemeenten en andere partijen die zelf actief een vorm van tennis willen aanbieden.”

Op het plein

Eén van die vormen is straattennis, bedoeld om kinderen in aanraking te laten komen met tennis. Zo is het op verschillende plekken in Nederland mogelijk om straattennis te spelen: niet alleen bij een vereniging bij jou in de buurt, maar ook op een pleintje, op een Richard Krajicek Playground of tijdens een door jouw gemeente georganiseerd evenement. 

Toernooi met spannende finale

Zo heeft Sportservice Heerhugowaard de maand juni uitgekozen om het straattennis in de schijnwerpers te zetten. Op verschillende pleintjes in Heerhugowaard maken kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 kennis met straattennis door middel van clinics, toernooien en een spannende finale voor de beste jonge straattennissers als afsluiter. “Kinderen zijn enthousiast, daarom organiseren we het nu al voor het vierde jaar op rij”, vertelt Sabine van Lochem, coördinator breedtesport van Sportservice Heerhugowaard, op CentreCourt.nl.

Freestyle battle

Waarom straattennis zo leuk is? Ten eerste omdat het laagdrempelig is. Straattennis speel je in je eigen buurt, met kleinere rackets en zachtere ballen op een kleiner baantje. Bovendien is het ook een stoere variant van de tennissport, zegt Rogier. “Straattennis heeft ook weer verschillende onderdelen, zoals freestyle tennis. Daarbij doe je gave trucjes met je racket en je bal en battle je met elkaar wie de stoerste trucjes doet!”

Bronnen: CentreCourt.nl en KNLTB

Foto: Henk Koster

  • Datum: 11-06-2015
#Evenementen #Tennis #Trends

Lees ook