Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Tennis is een leuke sport om te leren, want ook als je door een beperking in een rolstoel zit, kun je het makkelijk spelen. Ook met vrienden en vriendinnen die geen beperking hebben. Dat weten ze bij de Esther Vergeer Foundation ook. Daarom zet de foundation van veelvoudig rolstoeltenniskampioene Esther Vergeer zich al tien jaar in om kinderen met een beperking in aanraking te laten komen met sport.

Join the Club

Het nieuwe project van de foundation heet Join the Club. “Het doel is om kinderen met een beperking te stimuleren om te gaan sporten bij een vereniging”, vertelt Marie-Louise Lemmen. “En het liefst in de buurt waar ze zelf wonen. Nieuwe Sloot is een heel enthousiaste vereniging, de Open Dag bij hen op 4 juli is een eerste pilot. Daarna gaan we ook pilots doen bij andere verenigingen in het land. En we willen het ook uitrollen naar andere sporten.”

Laagdrempelig

“We nemen zowel de kinderen als de vereniging aan de hand om letterlijk en figuurlijk drempels weg te nemen”, vervolgt Marie-Louise. “Sommige verenigingen willen al jaren iets met rolstoeltennis, maar hebben vragen over hoe de kinderen dan in het clubhuis of in de toiletten komen. En voor de kinderen is het vervoer naar de vereniging nog weleens lastig, of ze hebben geen sportrolstoel. Wij kijken hoe we dat kunnen oplossen en het laagdrempelig kunnen maken.”

Ook Esther is erbij

Tijdens de Open Dag bij Nieuwe Sloot kun je kennismaken met de vereniging en met tennis. Je krijgt een clinic van professionele trainers. “We sluiten af met een presentatie van de vereniging en een gezamenlijke lunch”, vertelt Marie-Louise. “Want het is belangrijk dat kinderen deel gaan uitmaken van de vereniging, dat ze er ook kunnen blijven om bijvoorbeeld een tosti te eten. Het wordt een fantastische dag, waar ook Esther zelf bij aanwezig is. Het is een leuke manier om kennis te maken met sporten bij een sportvereniging.”

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van Esther Vergeer

Beeld: Shutterstock

  • Datum: 25-06-2015
#Aangepastsporten #Evenementen #Tennis

Lees ook