Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

De inspiratiesessies worden georganiseerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en vinden plaats op 29 en 30 juni en 2 juli in het GREEN House of Taste, op het terrein van het WK beachvolleybal vlak bij de Hofvijver. Je kunt daar kennismaken met collega-beheerders, vrijwilligers, exploitanten, verenigingsleden en -bestuurders en inspiratie opdoen aan de hand van verschillende voorbeelden voor een gezonder aanbod in de sportkantine. Je krijgt tips en trucs om gezonde keuzes aan te bieden en maakt een begin met je eigen Gezonde Sportkantine.

Wat is De Gezonde Sportkantine?

Sporten zorgt voor plezier en ontspanning en maakt deel uit van een gezonde leefstijl. Maar met alleen sporten kom je er niet! Een gezond voedingspatroon is ook belangrijk. In de kantine of het clubhuis kun je na het sporten vaak vooral bier, bitterballen en andere minder gezonde drankjes en hapjes bestellen. Met De Gezonde Sportkantine zorg je er als vereniging voor dat spelers en bezoekers ook voor een gezond alternatief kunnen kiezen.

Goede voorbeelden

Vorig jaar organiseerde JOGG tijdens het WK hockey ook al een succesvolle serie inspiratiesessies over De Gezonde Sportkantine. Inmiddels gingen meer dan 360 sportverenigingen met De Gezonde Sportkantine aan de slag. Ruim voldoende om ervaring, goede voorbeelden en inspiratie te delen.

Wanneer

De inspiratiesessies tijdens het WK beachvolleybal vinden plaats op 29 en 30 juni en op 2 juli en beginnen om 12.00 uur. Natuurlijk kun je je deelname aan de sessies combineren met een bezoek aan een WK-wedstrijd.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk tot 19 juni. Stuur daarvoor een e-mail naar events@gezondesportkantine.nlmet vermelding van je voorkeursdatum voor een van de sessies en wedstrijdbezoek.

Meer weten?

Wil je meer weten over de inspiratiesessies? Klik dan hier. Voor achtergrondinformatie over de Gezonde Sportkantine kun je terecht op http://www.gezondesportkantine.nl.

Foto’s: JOGG

  • Datum: 04-06-2015
#Voordevereniging #Evenementen

Lees ook