Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sport verbindt – dát is de gedachte achter de International Children’s Games 2015 (ICG). En vrijuit kunnen bewegen, zoals fan van het evenement Marco van Basten het verwoordt, vormt het fundament van een gelukkige jeugd: “De basis van een fijne jeugd is dat je onbezorgd kan ravotten, spelen en sporten. Of dat nou op straat tussen de geparkeerde auto’s is, op de atletiekclub of op het voetbalveld. Als sportend kind maak je vrienden, kweek je begrip, tolerantie en respect, maar bovenal geniet je.”

Lekker sporten, daar draait het deze week allemaal om in Alkmaar. Sinds afgelopen woensdag wordt dé kaasstad van Noord-Holland overspoeld door meer dan 1.500 sporters van tussen de twaalf en vijftien jaar oud, afkomstig uit maar liefst negentig steden wereldwijd. Zij doen tot en met dit weekend mee aan wedstrijden atletiek, golf, voetbal, tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal op een aantal locaties in Alkmaar.

Primeur

Alkmaar heeft een primeur in handen: het evenement wordt al sinds 1968 georganiseerd, maar vindt dit jaar voor het eerst plaats in de Benelux. De International Children’s Games vormen het grootste multisportevenement voor jeugdige sporters en zijn verbonden aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Zelf vaardigt Alkmaar al jarenlang een delegatie af naar deze Spelen.

De organisatie: “We zijn trots dat er zo veel atleten, coaches, stadsvertegenwoordigers, supporters en bezoekers van over de hele wereld onze bruisende sportstad komen ontdekken. En we vinden het een enorme eer dat we een evenement mogen organiseren dat jonge mensen de kans biedt hun talent te ontwikkelen en hen de mogelijkheid geeft om andere jongeren uit verschillende landen en culturen te ontmoeten.”

Aan tafel!

Het is echter niet alleen maar sport wat de klok slaat. Kaasstad Alkmaar heeft ook op cultureel gebied genoeg te bieden, zeker komend weekend, op 27 en 28 juni. Het historisch festival met de toepasselijke naam Kaeskoppenstad bijvoorbeeld. En wat te denken van de ludieke actie van de langste kaastafel van Nederland, waarbij je als bezoeker – nadat alle sporters hebben gegeten uiteraard – tegen een schappelijke prijs kunt genieten van een driegangenmenu aan een gedekte tafel van meer dan 400 meter. Aan tafel!

Allemaal naar Alkmaar

Hou je van sport? Ben je graag getuige van een spannende strijd? En heb je zin om komend weekend sport te combineren met een cultureel festijn? Breng dan een bezoek aan Alkmaar! Alle sportwedstrijden zijn gratis bij te wonen en vinden plaats tegen een prachtig decor. Dat moet mooie plaatjes opleveren: ‘Say cheese, say Alkmaar!’

De wereldberoemde kaasmarkt in Alkmaar

Meer informatie over het sportieve programma, de culturele festiviteiten en het laatste nieuws vind je hier.

Foto header: ICG Alkmaar 2015

Foto kaasmarkt: Flickr/CC Elisa Triolo

  • Datum: 26-06-2015
#Evenementen #Samensporten

Lees ook