Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het wereldrecord voor het grootste beachvolleybaltoernooi ooit werd afgelopen zaterdag, 27 juni, met twee vingers in de neus verbroken. In totaal deden er maar liefst 2.355 mensen mee aan het toernooi. Het vorige record stond op 1.610 deelnemers en werd vorig jaar gevestigd in Canada.

Aim high

De organisatie zette hoog in, zoals eerder te lezen viel op Sport.nl: ze streefde naar meer dan 3.000 deelnemers op 300 velden. Dat bleek te veel gevraagd. Op het Scheveningse strand werd op 276 velden gespeeld, die tezamen een stuk strand bestreken van bijna een kilometer lengte. Maar niet getreurd: het record is voorlopig wel degelijk in Nederlandse handen. Het levert de deelnemers een vermelding in het Guinness Book of Records op én eeuwige roem natuurlijk!

undefined

Volg het WK

Het WK beachvolleybal duurt nog tot en met zondag 5 juli en kan live worden gevolgd via Nos.nl en via de dagelijkse avonduitzending op NPO3.

Bron en foto's: WK beachvolleybal

  • Datum: 28-06-2015
#Evenementen #Samensporten

Lees ook