Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Kortom, net als andere sportmaterialen hebben je hardloopschoenen onderhoud nodig, en af en toe een grote beurt. Zo pak je dat aan:

  1. Verwijder vuil zoals modder en grind van de oppervlakte van je schoen. Gebruik daarvoor een nagelborsteltje of een oude tandenborstel, een beetje warm water en zachte, ontvettende zeep. Daarna kunnen je schoenen en jij er weer even tegen.
  2. Kun je de voering of de inlegzool van je schoen verwijderen? Was ‘m dan afzonderlijk. Daardoor blijft de binnenkant van je schoen een stuk frisser. Je veters kun je wassen of vervangen door nieuwe.
  3. Laat je schoenen op een natuurlijke manier drogen. Zet ze niet op of bij een radiator, want directe warmte verandert de vorm van je schoenen. En je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat ze morgen niet meer lekker zitten. Maak de schoen open en stop er keukenrol of kranten in. Het papier absorbeert het vocht uit je schoen. Het duurt ongeveer een half etmaal voordat je schoenen weer droog zijn.

Twee paar schoenen

Loop je vaak hard? Dan is het wellicht een goed idee om twee paar schoenen te hebben. Je kunt dan wisselen van schoenen terwijl je andere paar aan het drogen is.

Dit is een bewerkte versie van dit artikel dat oorspronkelijk is gepubliceerd op de site van Asics.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 09-06-2015
#Materiaal #Hardlopen

Lees ook