Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Het geel heeft in de Tour de France een magische klank. Alle wielrenners die begin juli in Utrecht aan de start staan van de grootste wielerronde ter wereld dromen ervan om de gele leiderstrui te mogen dragen. De kleur geel staat ook centraal in de campagne voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Jeugdsportfonds.

Start een actie

Alle kinderen moeten kunnen sporten, vinden zij. Ook als ze ziek zijn of het thuis niet zo breed hebben. Voor deze kinderen kleurt Utrecht deze zomer geel. En iedereen kan meedoen. Jij ook: door een (sportieve) actie te starten, alleen of samen met je sportteam, je collega’s, klasgenoten, familie, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor.

Tips & tricks

Hoe je dat doet? Op de website van Wij kleuren geel vind je inspiratie voor een leuke actie. Zo gaat een groep van 22 studenten in zeven dagen tijd fietsen van de Domtoren in Utrecht naar de Eiffeltoren in Parijs en terug. Op de website van Wij kleuren geel vind je ook Tips & Tricks om met je actie sponsorgeld binnen te halen. Zo leer je hoe je je actie promoot, hoe je mensen persoonlijk benadert om je te sponsoren en hoe je media-aandacht voor je actie kunt creëren.

Nijntje

Ben je niet creatief genoeg of ontbreekt het je aan tijd om een actie op touw te zetten? Dan kun je de campagne ‘Wij kleuren geel’ ook steunen door een heus Tour de France Nijntje te kopen. Je Nijntje wordt geleverd met twee truitjes: de gele trui van de Tour en de officiële Grand Départ Utrecht-trui; meteen een mooi aandenken aan de Tourstart in Nederland. 

50/50

Alle donaties die binnenkomen voor de 'Wij kleuren geel'- campagne worden gelijk verdeeld onder beide fondsen. Het geld is bedoeld voor de realisatie van een Kindersportcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en om kinderen die opgroeien in armoede een sportkans te bieden. Wil je meer weten over de goede doelen? Neem dan een kijkje op de websites www.vriendenwkz.nl en www.jeugdsportfonds.nl.

Bronnen: Wij kleuren geel en Jeugdsportfonds

Foto: Shutterstock

  • Datum: 12-05-2015
#Goededoelen #Evenementen

Lees ook