Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Tijdens de VondelGames staat ‘aangepast sporten’ centraal. Deelnemers nemen het tegen elkaar op in een spannende handbikerace en er zijn tal van andere sportieve activiteiten, zoals een aangepaste fietswedstrijd, hardloopwedstrijd, reumawandeling, (aangepaste) yogalessen en verschillende balsportclinics. Voor een aantal activiteiten moet je je vooraf inschrijven, aan andere kun je ter plekke nog meedoen.

Handbikerace

De handbikerace op het supersnelle circuit van het Vondelpark maakt deel uit van de Rabobank Nationale Handbike Competitie 2015. Vroeger werd er ook al een Vondelparkrace voor handbikers en wheelers gehouden in het bekendste park van Amsterdam, waar oud-deelnemers nog altijd met weemoed aan terugdenken. Deze race wordt tijdens de VondelGames in ere hersteld.

Fun

Daarnaast is er een recreatieve handbikerace tijdens de VondelGames. In dertig minuten tijd maak je zo veel mogelijk meters op het mooie parcours door het park. En dan is er ook nog een Funrace, die volgens de organisatie een unieke gebeurtenis belooft te worden. Tijdens deze race is het parcours open voor alle soorten fietsen of andere vervoersmiddelen op wielen: ligfietsen, tandems, driewielers, rolstoelen en elektrische rolstoelen bijvoorbeeld. 

Wandelen voor iedereen

Rennen of wandelen door het mooie Vondelpark kan ook. Of je nu een fanatieke racerunner bent of met een rollator of prothese loopt, iedereen is welkom om vanaf 14.00 uur mee te lopen in de Park Run. Je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden, van 2,2 kilometer tot 8,8 kilometer. En tijdens de Reuma Walk – die toegankelijk is voor reumapatiënten maar ook voor alle anderen – leer je tijdens het wandelen meer over het park en zijn bewoners.

Volleybal en yoga

De sportclinics vinden plaats in sporthal van Reade, vlakbij het Vondelpark, in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. Er zijn clinics zitvolleybal, boccia, rolstoelbasketbal en ontspannende yogalessen. In de tuin van de sporthal is er een gezellige informatiemarkt, waar je de nieuwste mogelijkheden op het gebied van aangepast sporten kunt bekijken, maar ook lekker kunt lunchen of een kop koffie kunt drinken.

Symposium

Vandaag vindt op de eerste dag van de VondelGames al een symposium plaats met als titel ‘Aangepast sporten: van revalidatie tot Paralympics’. Hier wordt kennis gedeeld en met elkaar gediscussieerd over het onderwerp ‘aangepast sporten’.

Kom je naar het Vondelpark?

Op de website www.vondelgames.nl vind je alle informatie over het programma en de aanvangstijden van de activiteiten van de VondelGames.

Foto: Flickr CC/Christian Lendl

  • Datum: 22-05-2015
#Aangepastsporten #Evenementen

Lees ook