Ingrediënten

75 gram volkoren tagliatelle
125 gram jonge verse diepvriesdoperwten
75 ml halfvolle melk/sojamelk
5 gram kokosolie
100 gram biologische kippenlever
30 gram ui, gesnipperd
125 gram oesterzwammen, in grove repen
Peper en zeezout naar smaak
25 gram rucola

Bereidingswijze

  • Zet de tagliatelle met ruim kokend water op en laat in 8 minuten gaar koken. Giet het daarna gelijk af op een vergiet.
  • Breng de doperwten in de melk aan de kook en haal daarna meteen de pan van het vuur.
  • Verhit de kokosolie in een wok.
  • Bak de kippenlever tot rosé, om en om in 3 minuten en haal ze uit de wok.
  • Bak de ui en oesterzwammen op hoog vuur al omgooiend in de kippenleverwok.
  • Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
  • Voeg de doperwten met de melk en de tagliatelle toe.
  • Meng de rucola erdoor en voeg als laatste de kippenlever toe.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 598 kilocalorieën
Eiwit: 43 gram
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 75 gram
Voedingsvezels: 11 gram

Kookweetje

Kippenlever bevat zeer veel vitamines en mineralen. Vooral ijzer, B-vitamines en vitamine A. Vanwege de hoge dosis aan vitamine A kun je de kippenlevers het beste maar eens in de twee weken eten.

Gebakken kippenlevers zijn het lekkerst als ze niet te gaar zijn, dus veel te droog worden. De eiwitten stollen bij een temperatuur van meer dan 60 graden. Dat bereik je door ze eerst te bakken. Het nagaren gebeurt terwijl alles bij elkaar gevoegd wordt. Op deze manier bereid zijn verse kippenlevers absoluut voedselveilig.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter

  • Datum: 25-05-2015
#Smakelijksportief #Hoofdmaaltijd

Lees ook