Ride & Run: samen sporten

Tijdens Ride & Run, dat plaatsvindt op het KNHS-terrein in Ermelo, komen paardrijden en hardlopen samen. Jij rijdt en de ander rent, of andersom natuurlijk. Samen leg je een vooraf uitgezette route van vijf of tien kilometer af. De hardloper bepaalt de snelheid en levert de grootste inspanning. Paard en ruiter ontspannen ondertussen, genieten van de mooie natuur en moedigen de hardloper natuurlijk aan. Samen werk je zo aan je fitheid en gezondheid. Het is gezellig en je bent lekker bezig in de natuur.

Samen meedoen

De eerste deelnemers aan Ride & Run zijn al bekend: olympisch dressuuramazones Imke Schellekens en Marlies van Baalen zijn er op 27 juni bij. Marlies is behoorlijk sportief en wisselt fietsen en bokstraining af met hardlopen. Een vijf kilometer loopt ze wel vaker, maar voor Ride & Run traint ze voor de tien kilometer.

Wie haar teamgenoot is houdt ze nog even voor zichzelf. “Maar met een sportieve moeder, een ervaren marathonloper als tante, een fietsende broer, een hardlopende man en een fitte vriendengroep heb ik keuze te over! Dat wordt lootjes trekken”, vertelt Marlies. Imke doet te paard mee aan Ride & Run. Haar broer Gijs wil graag de tien kilometer rennen. “Ik ga gewoon heerlijk een buitenrit maken”, zegt Imke. “Ik vind het leuk om buiten in de natuur te rijden en vind het nog leuker om dat samen met Gijs te doen”.

Wisselen

Volg jij het goede voorbeeld van Marlies en Imke? Dan kun je je op www.rideandrun.nl inschrijven met een team van twee of drie personen: een ruiter en één of twee hardlopers. Onderweg mag je als hardloper en ruiter ook wisselen op speciaal daarvoor uitgezette stopplaatsen. Zo kun je het langer volhouden en langer een hoog tempo lopen. 2,5 kilometer rennen en dan 2,5 kilometer paardrijden is immers makkelijker dan vijf kilometer achter elkaar hardlopen. Maar wisselen is niet verplicht. Het belangrijkste is dat je team bij elkaar blijft en samen over de finish komt.

Ook voor jonge ruiters

Je moet minimaal 8 jaar oud zijn om mee te mogen doen aan Ride & Run. Als jonge ruiter mag je alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Onderweg wisselen mag dan niet. Deelnemers vanaf 14 jaar kunnen onderweg wel wisselen, maar onder bepaalde voorwaarden. Twee 16-jarigen die willen meedoen met een E-pony, dat is prima! Een 14-jarige amazone die wil rijden met een D-pony en haar boomlange vader? Meedoen is prima, maar wisselen niet.

Enthousiast?

Voor meer informatie en je inschrijving kun je terecht op rideandrun.nl.

 

Publicatiedatum: 12-05-2015