Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Jong en oud kunnen meedoen aan Run for KiKa, op verschillende plekken in Nederland. De eerste run vindt plaats in Spaarnwoude op 31 mei. Daarna is het hardloopevenement op 7 juni in Almere, op 14 juni in Utrecht, op 28 juni in Rotterdam en op 5 juli in Eindhoven. De tien kilometer begint telkens om 13.00 uur, de vijf kilometer om 13.30 uur en de KidsRun om 14.45 uur.

Team Jesper

Elke deelnemer probeert zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. Team Jesper is één van de teams die meedoet met Run for KiKa, voor het tweede jaar op rij. Het team is opgericht door Jeroen Kooijman, de oom van Jesper, en bestaat momenteel uit dertig deelnemers, van wie de jongste 6 jaar is en de oudste 56.

Veel energie

De motivatie van Team Jesper is dat ze er samen voor willen zorgen dat de overlevingskansen voor kinderen met kanker vergroot worden, maar de grootste motivatie is Jesper. “Zijn stoere strijdmet een lach en een traan, meestal opgewekt, geeft mij in ieder geval veel energie en kracht om van ditteam weer een groot succes te maken”, vertelt Jeroen.

Geen behandeling meer

De ouders van Jesper, Martijn en Renata Bijpost, vertellen: “Bij Jesper is in november 2005 leukemie ontdekt. Tijdens de behandelingen is de leukemie tweekeer teruggekeerd. Hierdoor heeft hij in maart 2007 een beenmergtransplantatie ondergaan. In september2007 heeft de arts bij een controle ontdekt dat de leukemie voor de vierde keer terug was gekomen. Er wasvoor Jesper geen behandeling meer mogelijk. Dan ga je naar huis met hem zonder dat je weet wat er gaatgebeuren en hoe lang hij nog heeft.”

Ontzettend trots

Op 21 oktober 2007 is Jesper overleden. Hij is drie jaar en zeven weken geworden. De ouders vervolgen: “Jesper was een heel sterk, dapper en lief mannetje. Eenkanjer die ondanks wat hij meemaakte ook nog gewoon kind was. Wij als ouders zijn ontzettend trots ophem!”

Schrijf je in

Wil jij ook op een sportieve manier de strijd tegen kinderkanker steunen? Dan kun je je als team, als individuele hardloper of als vrijwilliger inschrijven voor Run for KiKa op www.runforkika.nl/doe-mee. Natuurlijk ben je ook welkom om de lopers aan te moedigen. 

Foto: Run for KiKa

  • Datum: 06-05-2015
#Evenementen #Goededoelen #Hardlopen

Lees ook