Kom naar de Nationale Straatvoetbaldag

Op in totaal 32 locaties doen teams mee aan de Nationale Straatvoetbaldag. En daar gebeurt meer dan alleen voetballen. Overal zijn er verschillende dance-acts, andere optredens, lekker eten, een kidscorner en natuurlijk veel gezelligheid, met als motto: ‘Speel jezelf vrij, op 5 mei!’. Een waar buurtfeest dus en leuk voor jong en oud om een kijkje te nemen en de verschillende teams aan te moedigen. Misschien vind je het wel zo leuk dat je volgend jaar ook mee wilt doen.

Willen winnen

De Nationale Straatvoetbaldag is een initiatief van de Straatvoetbal Bond Nederland, waarvan Humberto Tan, Edgar Davids en Barbara Barend de ambassadeurs zijn. De dag staat symbool voor waarden als vrijheid, respect, samenspel en plezier. “Kinderen kiezen altijd de beste speler voor hun team omdat ze willen winnen”, zegt Humberto Tan. “In de kern ziet voetbal – en zeker straatvoetbal – alleen talent, geen huidskleur of afkomst. Dat maakt voetbal een ontzettend krachtig bindmiddel.”

Finaledag

Op de Nationale Straatvoetbaldag zijn er in alle deelnemende wijken voorrondes voor de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Is jouw team de beste in de leeftijdscategorie 6-9 jaar, 10-12 jaar of 13-15 jaar, dan plaatst het zich automatisch voor de landelijke finaledag op 13 juni op Borchland in Amsterdam. Ook daarvan wordt weer een feestje gemaakt, met naast straatvoetbal muziek, artiesten en allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Voor de beste straatvoetballers van 16 jaar en ouder is er een landelijke finaledag op het terrein van het Kwaku Summer Festival in het Amsterdamse Bijlmerpark.

Ook meedoen?

Straatvoetbal is misschien wel de meest laagdrempelige sport die je kunt bedenken. Alles wat je nodig hebt zijn een pleintje, een paar medespelers en wellicht vier jassen om twee goaltjes te maken. Dit jaar ben je al te laat om je nog in te schrijven voor de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen 2015, maar wil je volgend jaar wel meedoen? Houd dan de website van de Straatvoetbal Bond Nederland in de gaten. Hier zie je ook op welke plaatsen in Nederland je vandaag teams kunt aanmoedigen op weg naar de finale!

Bron: SVBN

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 05-05-2015