Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Op zondag 7 juni vindt de eerste Ladiesrun plaats in Groningen. Je kunt je daar inschrijven voor de 2,5 kilometer, 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer. Op zondag 14 juni volgt de Ladiesrun in Rotterdam, daarna op 21 juni die in Utrecht en tot slot op 28 juni de Ladiesrun in Eindhoven – steeds met een wisselende keuze uit korte en wat langere afstanden. De organisatie rekent op in totaal ruim 25.000 vrouwelijke deelnemers.

In het roze

Veel deelneemsters zullen in roze sportkleding aan de start staan, als verwijzing naar het goede doel van de Ladiesrun: Pink Ribbon, dat onderzoek naar borstkanker financiert. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid een vrijwillige donatie te doen aan Pink Ribbon. Ook kun je je sportieve prestatie laten sponsoren om zo geld in te zamelen.

Belevenement

“Deelname aan de Ladiesruns is zo leuk omdat het hier gaat om een zogenaamd ‘belevenement’”, zegt Monique van Keulen, projectmanager voor de Ladiesrun Rotterdam. “Naast de te lopen kilometers is er onder andere de saamhorigheid om samen met vrouwen te lopen voor Pink Ribbon, het Ladies Only-gevoel, een Ladies Fair met stands om te shoppen, muziek langs het parcours en een goodiebag.”

Laagdrempelig

“Ladiesruns onderscheiden zich uiteraard door het feit dat ze alleen toegankelijk zijn voor vrouwen”, vervolgt Monique. “Voor veel beginnende loopsters is het daardoor laagdrempelig. Zij doen mee voor de fun en zien het als een uitje met vriendinnen of familie. Het competitie-element en presteren spelen veel minder. Meedoen en erbij zijn, daar gaat het om.” 

Dansen of masseren

Heb je na het hardlopen nog energie over, dan kun je op de Ladies Fair heerlijk shoppen of dansen op de vrolijke beats van de deejays. Heb je daar echt geen puf meer voor na je sportieve prestatie, geniet dan van een weldadige massage of kom gewoon lekker bij op een van de terrassen met een hapje en een drankje.

Sfeer proeven?

Wil je vast een voorproefje van de sfeer tijdens een Ladiesrun? Bekijk dan onderstaand filmverslag eens van dit evenement vorig jaar in Rotterdam.

Doe je mee?

Inschrijven voor een van de Ladiesruns? Dat kan op de websites van de organisatie in Groningen, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Wil je jouw actie laten sponsoren. Ga dan naar de website van Pink Ribbon.

Foto: Shutterstock

  • Datum: 08-05-2015
#Evenementen #Hardlopen #Goededoelen

Lees ook