Veel mensen kunnen niet anders dan met de auto of trein naar hun werk reizen. Ze wonen simpelweg te ver om de fiets te pakken. Er zijn echter ook werkende Nederlanders die de auto best wat vaker zouden kunnen laten staan. Misschien ben jij wel een van hen. Voor jou en al die andere auto- en treinforenzen is er de Nationale Fiets Naar Je Werk Dag.

Alleen maar voordelen

En waarom zou je niet de fiets pakken? Fietsen naar je werk kent hartstikke veel voordelen. Het is in vergelijking met de auto gezonder, goedkoper, veelal sneller (zeker in de stad) en beter voor het milieu.

Wanneer je regelmatig een halfuur per dag fietst, word je een stuk fitter en verbetert je afweermechanisme tegen infecties en virussen. Je verbrandt er calorieën mee, waardoor je in elk geval minder in gewicht toeneemt dan mensen die keer op keer de auto pakken. Je werkgever wordt er blij van (het ziekteverzuim neemt namelijk af met 1,3 dagen per jaar), maar je krijgt er zelf ook een goed gevoel van. Met fietsen ga je namelijk stress tegen. Ook is een fietstocht op regelmatige basis als gymnastiek voor de hersenen: het houdt je brein langer in goede conditie.

Doe mee!

Woon jij op fietsafstand van je werk? Doe dan mee en pak donderdag 28 mei de fiets. Wanneer je je officieel aanmeldt als deelnemer, steun je ook nog eens het goede doel. Hoe meer aanmeldingen, hoe hoger het bedrag dat naar het Jeugdsportfonds gaat.

Vergeet ook niet je collega’s aan te sporen tot een woon-werkfietstochtje. Stel bijvoorbeeld voor om samen op te fietsen. Je beloning? Een heerlijk begin van je werkdag en een fit en energiek gevoel! En hopelijk het begin van een heel gezonde gewoonte.

Bron: Nationalefietsprojecten.nl en Fietsennaarhetwerk.nl

Foto: Shutterstock.com/Aija Lehtonen

  • Datum: 25-05-2015
#Fietsen #Bewegen

Lees ook