Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Sportmerk Adidas heeft een partnership gesloten met Parley for the Oceans, een liefdadigheidsorganisatie waaraan onder anderen kunstenaars, acteurs, architecten, wetenschappers, muzikanten, journalisten en modeontwerpers verbonden zijn en die zich inzet tegen zaken die de oceanen bedreigen. Ook een superster en trendsetter als Pharrell Williams maakt deel uit van het team, waardoor Parley for the Oceans in staat is hippe kleding te ontwerpen.

Sneakers van plastic

Uit de samenwerking van Parley for the Oceans, Pharrell Williams en het Nederlandse G-star ontstond vorig jaar al een speciale kledinglijn die werd ontwikkeld uit afvalvezels. Samen met Adidas werkt de organisatie nu aan de ontwikkeling van nieuwe vezels uit plastic die gebruikt kunnen worden in kleding en sneakers van het sportmerk. Nadat Adidas zag hoe gigantisch de hoeveelheden plastic zijn die uit de oceanen worden gehaald, heeft het bedrijf besloten ook geen plastic tasjes meer weg te geven in hun winkels over de hele wereld.

Beter voor het milieu

Alleen in 2010 al kwam tussen de vijf en dertien ton plastic in onze oceanen terecht, en daarna is die hoeveelheid alleen maar groter geworden. Aan het idee om schoenen van plastic te dragen moet je misschien even wennen, maar je levert dus een positieve bijdrage aan het milieu. De schoenen gemaakt uit plastic oceaanafval zijn naar verwachting vanaf 2016 verkrijgbaar.

Van schoen naar compost

Adidas is niet het enige sportmerk dat oog heeft voor een beter milieu. Zo lanceerde Puma in 2013 al een collectie biosportkleding met biologisch afbreekbare sneakers en shirts. De zolen van de sneakers waren gemaakt van bioplastic en de bovenkant van organisch katoen en linnen. Versleten schoenen kon je terugbrengen naar de winkel, waar ze werden versnipperd en waarna ze binnen maximaal negen maanden werden verwerkt tot compost.

Bronnen: Het Laatste Nieuws, Schoenen Site Nederland en Nu.nl

  • Datum: 09-05-2015
#Innovatie #Materiaal #Trends

Lees ook