De beste gratis yogavideo’s

Online zijn zo veel yogatraingen te vinden dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Typ op YouTube het woord ‘yoga’ in en je krijgt ongeveer 5,8 miljoen resultaten. Gelukkig heeft de website Greatist.com het zoekwerk al voor je gedaan en haar favoriete gratis yogavideo’s op een rijtje gezet. De criteria: de videolessen duren ongeveer een uur, de lessen zijn uitdagend, maar er is ook ruimte voor ontspanning en alle poses worden goed uitgelegd.

Yoga voor Dummies

Yoga for Dummies is een serie van zes video’s van tien minuten op YouTube. Speel ze achter elkaar af en je hebt een geweldige yogales voor starters waarin je de verschillende poses op een eenvoudige manier leert.

Dr. Melissa West

Het YouTube-kanaal van Melissa West staat vol met yogavideo’s om uit te kiezen. Als je net begint met yoga, zijn haar Yoga for Beginners-video’s een aanrader. Met haar geduldige en duidelijke uitleg van de poses en haar aanstekelijke enthousiasme heb je de oefeningen in een mum van tijd onder de knie.

 

 

DoYogaWithMe.com

Deze website biedt een makkelijk te volgen, zes weken durend startersprogramma. DoYogaWithMe heeft een speciale online studio voor beginners met tientallen video’s bedoeld voor mensen die nieuw zijn in de yogawereld. Tips zijn Beginner Basics in Flow, een uitdagend beginnersklasje met duidelijke uitleg bij elke pose, en Burnout to Bliss. 

Yogajournal.com

Mag het al een stapje moeilijker? Neem dan eens een kijkje op de website van Yoga Journal. Hier zijn de poses en de gebruikte termen ingewikkelder, maar je kunt in de video’s van alle kanten bekijken in welke houdingen je je lichaam moet manoeuvreren. De Morning en Evening Sequence zijn fijne video’s om je dag relaxt te beginnen of af te sluiten.

 

Bron: Greatist.com

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 16-05-2015