Buitenspeeldag 10 juni

Naar je favoriete televisieseries kijken, computerspelletjes spelen; binnen is zo veel te doen dat je bijna zou vergeten om naar buiten te gaan. Maar wat is er nou leuker dan samen met je vriendjes buiten te spelen en spannende avonturen te beleven? Nickelodeon, een van de initiatiefnemers van de Buitenspeeldag, gaat op 10 juni tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart, zodat je niets van je favoriete tv-programma’s hoeft te missen.

Hutten bouwen of touwtjespringen

Zo kun je onbezorgd genieten van de supergave buitenspeelactiviteiten die in heel Nederland plaatsvinden. Wordt er in jouw buurt niets georganiseerd? Laat je fantasie dan de vrije loop en bedenk zelf een leuk spel om buiten te doen en verzamel al je vrienden om samen te sporten en spelen. Tips nodig? Bouw bijvoorbeeld een hut of houd een wedstrijdje touwtjespringen.

Fantasie

Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor je sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin tachtig procent van de kinderen niet voldoende beweegt en veel speelplekken worden verwaarloosd kan er niet genoeg aandacht naar uitgaan. Vorig jaar werden er op meer dan duizend locaties activiteiten georganiseerd in het kader van de Buitenspeeldag. 

Ben jij erbij?

Wil je meedoen met de Buitenspeeldag 2015? Kijk dan op de kaart waar in jouw buurt iets te doen is. En vergeet niet: buitenspelen kun je ook op alle andere dagen van het jaar doen!

Bron: Buitenspeeldag

Foto: Shutterstock

Publicatiedatum: 10-05-2015