Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Sport.nl! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Sport.nl zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

BiteRunner is bedacht door de Nederlanders Jan-Maarten Rovers en Marco Plas en belooft je dat je meer uit je training haalt, sneller herstelt en makkelijker dan ooit je doel bereikt. De app combineert effectieve trainingsschema’s met voedingsadvies dat verpakt is in makkelijk te maken recepten. “Het is de eerste app die loopschema’s en recepten die je prestaties ondersteunen aan elkaar koppelt”, vertelt Jan-Maarten.

Door de bomen het bos

“Het idee is ontstaan omdat Marco en ik allebei bezig waren met voeding en sport en we zo veel (betaalde) informatie tegenkwamen dat we door de bomen het bos niet meer zagen en dat het ook ingewikkeld was”, vervolgt Jan-Maarten. “We ontdekten ook dat veel lopers behoefte hadden aan de juiste informatie, maar geen zin hadden om zich er net zo veel in te verdiepen als wij.” 

Recepten

“Wat zijn leuke en goede loopschema’s? En welk eten past wanneer, zodat je als loper goed bent voorbereid of goed herstelt en zo alles uit je training haalt?” Zo omschrijft Jan-Maarten de vragen waar je als hardloper graag een antwoord op wilt. “Marco is de man achter de app The Wonder Weeks (Oei, ik groei). Die brengt de juiste informatie over de ontwikkeling van het kind op het juiste moment. Toen hebben wij bedacht dat als we goede loopschema’s combineren met recepten – dus geen uitgebreide voedingsinfo, maar direct recepten die we koppelen aan de fase van je trainingsschema – veel lopers geholpen zouden zijn.”

Boodschappenlijstje

Zo brengt BiteRunner de juiste informatie op de juiste tijd zonder dat je je daar zelf veel in hoeft te verdiepen als je daar geen zin in hebt. “Het zijn gezonde en gewoon lekkere recepten, zonder supplementen en dergelijke, die eenvoudig te maken zijn”, verzekert Jan-Maarten. “De ingrediënten voor het recept kun je weer opslaan in een boodschappenlijstje. Gemak dient de mens!”

Loopschema’s

De loopschema’s zijn er voor 5 kilometer, 10 kilometer, de 10 mijl en de halve marathon, met bij elk schema drie niveaus. “Als je jezelf als loper een doel wilt stellen, dan hebben wij goede en gevarieerde loopschema’s. En als je tijdens je schema de juiste voeding wilt hebben en gewoon lekker wilt eten, is BiteRunner de oplossing.”

In de App Store 

De app BiteRunner is nu al te downloaden voor je iPhone. Android volgt, verzekert Jan-Maarten.

  • Datum: 30-05-2015
#Apps #Hardlopen #Mobiel

Lees ook